مقایسه Photoshop با Adobe XD برای طراحی UI

با سلام خدمت دوستان. در این مقاله قرار است با مقایسه Photoshop با Adobe XD برای طراحی UI به این سوال پاسخ دهیم. فتوشاپ یا ایکس دی ( Photoshop یا Adobe XD )؟ کدام یک برای طراحی UI مناسب تر و بهتر است. طبق معمول قرار است من نظر خودم را از کار با این دو ابزار بیان کنم. همچنین نقاط ضعف و قوت هر کدام را بگم. پس بدون معطلی بریم سر اصل داستان.

شروع کار با فتوشاپ

اول از همه باید بگم که من با هر دو ابزار فوق العاده ادوبی کار کردم. خوب من برای اولین بار با فتوشاپ طرح گرافیکی یک سایت فروشگاهی را طراحی کردم. در آن زمان به نظرم فتوشاپ برای این کار فوق العاده بود. زیرا می توانستم تمام جزئیات طرح را با رنگ و تصویر دقیقا مشابه پروژه قبل از اجرا آن به کارفرما نشان دهم. البته در آن زمان هم از نظر من زمانگیر بودن این کار یک عیب به حساب می آمد ولی من این نقص را به پای نرم افزار photoshop نمی گزاشتم. بلکه آن را فرآیندی از انجام پروژه و گاهی هم تسلط پایین خودم در کار با فتوشاپ می دیدم.

آشنایی با ایکس دی

این روندی مدتی ادامه داشت و من علاوه بر طراحی UI با نرم افزار فتوشاپ کار هایی دیگری که عمدتا مربوط به طراحی سایت و وبمستری می شد را با این نرم افزار فوق العاده انجام می دادم. در یک مقطع زمانی شروع کردم به دنبال کردن طراحان UI و طراحان سایت (چه ایرانی و چه خارجی) در پلت فرم هایی مانند اینستاگرام و یوتوب، برای کسب دانش بیشتر و یادگیری از آن ها. (توصیه می کنم شما هم اگر علاقهمند به این حوزه هستید حتما این کار را انجام دهید. فرقی نمی کند چند سال تجربه کار یا چقدر مهارت دارید!) در آن زمان بود که بنده با ۲ نرم افزار Adobe XD و Figma آشنا شدم.
ناگهان تصمیم گرفتم که یکی از آن ها را در کامپیوتر خود نصب کرده و با آن کار کنم. آنچه که بیشتر افراد استفاده می کردند، ایکس دی بود. بنابراین من هم XD را برای این کار انتخاب کردم.

تجربه من از لایسنس اصلی ادوبی ایکس دی

در ابتدا از نسخه اورجینال آن که رایگان توسط شرکت ادوبی در اختیار شما قرار می دهد، استفاده کردم. این کار به نظرم اشتباه بود زیرا ما در ایران از ویندوز و نرم افزار های کرک شده استفاده می کنیم و نصب یک برنامه اورجینال کمی ریسک و البته دشواری های زیادی دارد. برای همین منظور نسخه کرک شده آن را از سایت هایی معتبر داخلی دانلود و نصب کردم. با این کار مشکلاتی را که با نسخه ی اصلی داشتم دیگر برطرف شده بود. برگردیم به تجربه و حس من از کار با XD.

در همان یک ساعت اولیه کار با این نرم افزار عالی، فهمیدم که من سال ها در اشتباه بودم و از فتوشاب به عنوان نرم افزاری برای طراحی UI استفاده می کردم. نکته ای که در نگاه اول توجه من را جلب کرد، سادگی منو ها و حداقل بودن تعداد آن ها در مقایسه با بی نهایت منو و آپشنی که فتوشاپ در اختیار ما می گزارد بود. دیگر قرار نیست که کسی گیج شود و یا به دنبال شکل یا تغییر زاویه، رنگ و سایه یک المان بگردد.

 فتوشاپ یا ایکس دی نقاط ضعف و قوت

Adobe Photoshop

مزیت:

  1. یک آچار فرانسه گرافیکی و همه کاره
  2. عالی برای تغییرات در تصاویر

معایب:

  1. نامناسب برای طراحی UI
  2. حجم سنگین نرم افزار و کند کار کردن در سیستم های ضعیف تر

 

Adobe XD

مزیت:

  1. ساخته شده برای طراحی UI و مناسب برای طراحی سایت و اپلیکیشن
  2. منو و آپشن های آن نسبت به فتوشاپ دم دست تر است
  3. حجم کمتر آن نسبت به برنامه فتوشاپ

معایب:

  1. نامناسب برای تغییرات در تصاویر
  2. فقط برای طراحی UI کاربرد دارد

 

نتیجه: در این مقاله با مقایسه Photoshop با Adobe XD برای طراحی UI قصد داشتم تا تجربیات خودم را در کار با این دو نرم افزار با شما به اشتراک بگزارم. شاید شما هم مانند چند وقت قبل من بین فتوشاپ یا ایکس دی دوچار چالش هستید. امیدوارم که این محتوا بتواند به شما در انتخاب صحیح کمک کند.

شاد و پیروز باشید.

امیر محمود کنگرلو

امیر محمود کنگرلو

سلام، من امیر هستم و چند وقتی میشه که درباره وب و وبمستری می نویسم. خوشحال می شم اگه از مطلب خوشتون آمد برای دوستانتون بفرستید.

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

مطالب مرتبط

جلوگیری از هک کردن سایت

پنج نکته درباره امنیت سایت وردپرسی

در این مقاله پنج نکته درباره امنیت سایت وردپرسی گفته می شود که شما با رعایت این ۵ نکته ساده امنیت وبسایت خود را تا حد زیادی بالا می برید.

Google Lighthouse چیست

Google Lighthouse چیست؟

Google Lighthouse چیست ؟ شما با خواندن این مقاله با ابزار قدرتمند و رایگان گوگل یعنی لایت هاوس (فانوس دریایی)، آشنا خواهید شد.

تست موبایل فرندلی بودن سایت

در این مقاله به معرفی ابزاری آنلاین برای تست موبایل فرندلی بودن سایت می پردازیم و آیتم های موبایل فرندلی بودن سایت از نظر گوگل را برسی می کنیم.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *