تفاوت UI با UX – توضیح مختصر درباره ی رابط کاربری و تجربه کاربری

با سلام خدمت دوستان در این مقاله قصد داریم برای آن دسته از دوستانی که تفاوت UI با UX ( رابط کاربری و تجربه کاربری ) را نمی دانند، به شکل مختصر توضیح دهیم. پس بدون معطلی بریم سر اصل داستان.

رابط کاربری یا User Interface :

UI در طراحی سایتبه طور کلی هر وسیله، اشیاء یا چیزی که انسان را در رسیدن به نیازش کمک کند، رابط کاربری نامیده می شود.(مثل: کنترل تلویزیون یا موس).

اما اگر منظور از UI در بحث طراحی سایت باشد، به مجموعه ی دکمه ها، منو، ساید بار، فونت نوشته ها، باکس مطالب مرتبط، تصاویر صفحات و در کل هر آنچه که در ظاهر سایت می بینید و می توان آن ها را با استفاده از نرم افزار هایی همچون فتوشاپ طراحی کرد، یا آن ها را با استفاده از کدهای HTML و CSS به وجود آورد، رابط کاربری وبسایت ها می گویند.

 

 

تجربه کاربری یا User Experience :

به طور کلی احساسی که از کار کردن با رابط های کاربری به انسان دست می دهد را، UX می نامند.

به عنوان مثال: احساسی که شما از کارکردن با سایت دیجی کالا و یا اپلیکیشن اسنپ به شما دست می دهد، تجربه کاربری نامیده می شود. این تجربه می تواند خیلی خوب و خوشایند برای شما باشد یا می تواند خیلی بد باشد. این حس به عوامل زیادی بستگی دارد.

تجربه کاربری UX

تفاوت UI با UX در فرم ثبت نام :

فرض کنید می خواهید در یکی از دو سایت زیر ثبت نام کنید. کدام سایت شانس بیشتری برای عضویت شما دارند؟

تفاوت UI با UX

قطعا سایت سمت چپ با داشتن تنها ۲ فیلد نام و ایمیل شانس خیلی بیشتر نسبت به رقیب خود که تعداد بیشماری فیلد، برای یک ثبت نام ساده را دارد.

UI سایت سمت چپ: یک فرم ساده و شیک با دکمه ای که رنگ آن متفاوت است.

UI سایت سمت راست: یک فرم طولانی که برای دکمه Submit آن باید اسکرول کرد.

UX سایت سمت چپ: یک ثبت نام راحت که در کمتر از ۱۰ الی ۱۵ ثانیه انجام می شود.

UX سایت سمت راست: یک فرم ثبت نام طولانی که برای پرکردن آن چند دقیقه وقت لازم است و باید با حصوله آن را پر کرد.


نتیجه: نمی توان در یک مقاله ۳ دقیقه ای تمام مفاهیمی که درباره ی رابط کاربری و تجربه کاربری هستند را بیان نمود. این مقاله یک درک کوچک از این دو مفهوم بزرگ را به کسانی می دهد که هیچ اطلاعی درباره ی UI و UX نداشتند. شما می توانید برای درک بیشتر سری مقاله های مقایسه تصویری بین رابط های کاربری را مطالعه کنید.

شاد و پیروز باشید.

امیر محمود کنگرلو

امیر محمود کنگرلو

سلام، من امیر هستم و چند وقتی میشه که درباره وب و وبمستری می نویسم. خوشحال می شم اگه از مطلب خوشتون آمد برای دوستانتون بفرستید.

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

مطالب مرتبط

Google Lighthouse چیست

Google Lighthouse چیست؟

Google Lighthouse چیست ؟ شما با خواندن این مقاله با ابزار قدرتمند و رایگان گوگل یعنی لایت هاوس (فانوس دریایی)، آشنا خواهید شد.

نیچ مارکتینگ چیست؟

نیچ مارکتینگ چیست؟

نیچ مارکتینگ چیست؟ در این مقاله به صورت خلاصه با Niche Marketing یا بازاریابی گوشه ای آشنا شده و مزایا و معایب آن را با هم برسی می کنیم.

محتوا و قیف بازاریابی

تولید محتوا مناسب برای قیف فروش

در این مقاله به بررسی محتوا و قیف بازاریابی یا Content and the Marketing Funnel می پردازیم و تولید محتوا مناسب برای قیف فروش بررسی می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *