با سلام خدمت دوستان. در این مقاله به بررسی تنظیمات افزونه WP Rocket خواهیم پرداخت. پس بدون معطلی بریم سر اصل مطلب.
معرفی افزونه WP Rocket
wp rocket یک افزونه پولی برای بهینه سازی سرعت سایت های وردپرسی می باشد. این کار را با کش کردن صفحات سایت و بهینه نمودن فایل های HTML، CSS، JS انجام می دهد. به عقیده ی بسیاری این افزونه بهترین افزونه برای افزایش سرعت سایت های وردپرسی می باشد. به نظر من نیز این یکی از بهترین ها است و با تنظیم صحیح آن عملکرد فوق العاده ای دارد.
تنظیمات افزونه
۱- DASHBOARD
در این قسمت می توانید وضعیت لایسنس افزونه را مشاهده کنید.
۲- CACHE
Mobile Cache : این بخش برای کش کردن سایت در دستگاه های موبایل است. شما برای این منظور باید قسمت Enable caching for mobile devices انتخاب کرده و در ادامه با انتخاب گزینه Separate cache files for mobile devices، این اجازه را بدهید که سیستم کش بر روی موبایل فعال شود.
User Cache : زمانی که سایت شما کاربر دارد می توانید با انتخاب گزینه Enable caching for logged in WordPress users، اطلاعات حساب کاربری افراد را پس از ورود کش نمایید. اگر سایت شما کاربر دارد، این مورد را انتخاب کنید.
Cache Lifespan : این مورد به صورت خودکار بر روی ۱۰ ساعت ذخیره شده. یعنی هر ۱۰ ساعت یکبار فایل ذخیره شده به صورت خودکار ایجاد می شوند. بسته به آپدیت محتوای سایت خود می توانید این زمان را کم یا زیاد نمایید.
Save Changes : در پایان برای ذخیره کردن تغییرات این دکمه را بزنید.
۳- FILE OPTIMIZATION
Basic Settings : با انتخاب گزینه Minify HTML فاصله ی بین کد های HTML از بین خواهد رفت و این فایل ها سریع تر لود می شوند.
با انتخاب گزینه Combine Google Fonts files فونت های گوگل در یک فایل فشرده شده که منجر به کاهش درخواست های http و افزایش سرعت سایت می شوند.
Remove query strings from static resources گزینه هم درخواست هایی که به صورت query string ارسال می شوند را حذف می کند.
CSS Files : با انتخاب Minify CSS files فاصله بین کدهای CSS نیز از بین خواهد رفت. این امر باعث افزایش سرعت سایت می شود.
با انتخاب (Combine CSS files (Enable Minify CSS files to select همه ی فایل های CSS در یک فایل ذخیره خواهند شد. این مورد باعث کاهش تعداد درخواست ها به سرور می شود.
گزینه Optimize CSS delivery باعث می شود که سایت شما ابتدا بدون استایل لود شود. (به شخصه انتخاب این گزینه را توصیه نمی کنم.)
JavaScript Files : گزینه Minify JavaScript files فاصله بین کدهای JS را از بین خواهد برد و سرعت سایت را افزایش می دهد.
با انتخاب Combine JavaScript files (Enable Minify JavaScript files to select) گزینه، تمام فایل های جاوااسکریپت در یک فایل ذخیره می شوند. که این امر باعث کم شدن درخواست های http و افزایش سرعت بارگزاری صفحات می شود.
با انتخاب Load JavaScript deferred گزینه، فایل های JS در انتها و پس از تصاویر و محتوای سایت لود خواهد شد.
Safe Mode for jQuery (recommended) گزینه به صورت پیش فرض فعال است.
Save Changes : در انتها دکمه ذخیره را بزنید. (تذکر: قبل از ذخیره تغییرات حتما بکاب تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل از آن استفاده کنید.)
۴- MEDIA
Lazy Load : با انتخاب گزینه Enable for images تصاویر در هنگام ورود کاربر لود نخواهد شد. و تنها با اسکرول کردن کاربر به پایین صفحه تصاویر آن لود می شوند.
گزینه Enable for iframes and videos نیز مانند گزینه بالا بود و برای فیلم های درون سایت این کار را انجام می دهد.
اگر از فیلم های یوتیوب در سایت خود استفاده می کنید، گزینه Replace YouTube iframe with preview image را فعال نمایید.
Emoji : همانگونه که از اسم Disable Emoji معلوم است، با فعال نمودن این گزینه دیگر ایموجی در سایت شما نمایش داده نمی شود. با این کار تعداد درخواست ها به سرور کاهش می یابد.
Embeds : اگر از کدهای embed برای نمایش ویدیو در سایت خود استفاده می کنید، گزینه Disable WordPress embeds را همواره غیر فعال نگاه دارید. زیرا با فعال کردن آن دیگر ویدیو در سایت شما نمایش داده نمی شود. تنها لینک آن به کاربر نمایش داده خواهد شد.
WebP compatibility : در این بخش نیز با فعال کردن گزینه Enable WebP caching تصاویر با فرمت WebP در سایت شما کش خواهد شد.
Save Changes : در انتها دکمه ذخیره را بزنید.
۵- PRELOAD
Preload : در این بخش ۲ گزینه است که ما باید آن ها را فعال کنید. این گزینه ها عبارتنداز:
Activate Preloading و Activate sitemap-based cache preloading. با فعال کردن این دو گزینه نقشه سایت شما برای کش کردن تمام صفحات سایت مورد استفاده قرار می گیرد.
نکته: اگر از افزونه یواست سئو برای سایت خود استفاده می کنید، گزینه ی دیگری به نام Yoast SEO XML Sitemap برای شما ظاهر می شود. آن را نیز فعال کنید.
Prefetch DNS Requests : در این باکس می توانید آدرس لینک هایی را بنویسید که، درخواست های http آن ها باعث کندی سایت شما می شود. با این کار جلوی درخواست های http به آن صفحات را می گیرید.
Save Changes : در انتها برای ذخیره تنظیمات این دکمه را بزنید.
۶- ADVACED RULES
Never Cache URL(s) : این بخش آدرس صفحات که نمی خواهید کش شوند را قرار دهید.
Never Cache Cookies : در این بخش می توانید تنظیماتی انجام دهید که کوکی ها در مرورگر کاربران کش نشود.
Never Cache User Agent(s) : اگر در حال تعمیر یا راه اندازی سایت هستید، می توانید از این گزینه استفاده کنید. با استفاده از آن مرروگری که نباید در آن صفحات کش شوند را بیاورید. با این کار تغییرات را در سایت آنی مشاهده خواهید کرد.
Always Purge URL(s) : آدرس URL هایی که پس از تغییر و آپدیت یک پست می خواهید از حافظه کش حذف شوند، را در این بخش می توانید بنویسید.
Cache Query String(s) : این بخش امکان کش کردن query string های خاص را می دهد.
Save Changes : در انتها برای ذخیره تنظیمات این دکمه را بزنید.
۷- DATABASE
Post Cleanup : در این بخش پست هایی که در سطل زباله قرار دارند را می توان، به صورت اتوماتیک از پایگاه داده حذف کرد.
Comments Cleanup : از این بخش می توان کامنت های اسپم و کامنت هایی که در سطل زباله قرار دارند را به صورت اتوماتیک حذف نمود.
Transients Cleanup : برخی از داده های مانند شمارنده لایک و داده هایی که کاربردی ندارند را از دیتابیس حذف کرد.
Database Cleanup : در انتخاب این گزینه باید دقت نمایید زیرا این گزینه می تواند افزونه هایی که فعال بوده اند و در حال حاضر فعال نیستند را، با داده های آنها را حذف کند.
Automatic cleanup : این بخش تنظیمات مربوط به دوره های زمانی بهینه سازی دیتابیس است.
optimize : در انتها برای ذخیره تنظیمات این دکمه را بزنید.
۸- CDN
اگر از CND برای سایت خود استفاده می کنید، می توانید تنظیمات آن را در این بخش از افزونه WP Rocket انجام دهید.
۹- HEARTBEAT
روش کار Heartbeat به این صورت است که هر چند ثانیه یک درخواست Ajax به وردپرس ارسال می کند. اگر شما از سرور با منابع محدود استفاده می کنید. توصیه من به شما این است که تنظیمات این بخش را در حالت پیشفرض بگذارید بماند.
۱۰- ADD-ONS
در این بخش تنظیماتی مربوط به افزودنی های وجود دارد که شما در صورت استفاده از آن ها می توانید وضعیت آن ها را فعال نمایید.
۱۱- TOOLS
این بخش از تنظیمات افزونه WP Rocket مربوط به برون بری و درون ریزی تنظیمات آن است.
۱۲- TUTORIALS
در این بخش می توانید فیلم های آموزشی مربوط به تنظیمات این افزونه را مشاهده نمایید.
نتیجه: این مقاله به بررسی تنظیمات افزونه WP Rocket پراخت. این افزونه فوق العاده با کش کردن صفحات سایت باعث افزایش سرعت لود صفحات می شود. این افزونه پولی است و نسخه رایگان ندارد. اگر شما می خواهید از افزونه ای رایگان برای سایت خود استفاده کنید، افزونه Autoptimize را به شما معرفی می کنم.
شاد و پیروز باشید.