Google Lighthouse چیست؟

با سلام خدمت دوستان. قرار است در این مقاله به سوال Google lighthouse چیست به شکل کوتاه پاسخ دهیم. پس بدون معطلی بریم سر اصل داستان.

Google Lighthouse چیست

گوگل لایت هاوس ابزاری رایگان (open source) می باشد که توسط شرکت گوگل در اختیار وبمستران، طراحان و توسعه دهندگان قرار گرفته است. این ابزار برای اندازه گیری کیفیت صفحات وب و بهبود عملکرد آن ها در سئو و تجربه کاربر، ساخته شده است. به همین دلیل است که به آن Lighthouse یا فانوس دریایی می گویند.

این ابزار عالی صفحات وب را در ۵ قسمت مورد ارزیابی قرار می دهد. همچنین به هر قسمت نمره ای بین ۰ تا ۱۰۰ می دهد. این قسمت ها عبارتند از:

  1. Performance
  2. Accessibility
  3. Best Practices
  4. SEO
  5. Progressive Web App

راحت ترین راه برای استفاده از ابزار لایت هاوس

سریع ترین راه برای استفاده از این ابزار، گوگل کروم است. شما با داشتن مرورگر کروم بر روی کامپیوتر خود، می توانید از لایت هاوس استفاده کنید. برای این منظور کافی است صفحه ی مورد نظر خود را در کروم باز کنید و بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه Incpect را انتخاب نمایید. سپس از منو بالای آن گزینه Lighthouse را انتخاب کنید. (مطابق تصویر زیر)

لایت هاوس کروم

سپس صفحه ای برای شما باز می شود که می توانید گزینه هایی مانند، تست موبایل یا دسکتاپ و … را انتخاب کرده. در پایان نیز برای شروع آنالیز باید کلید Generate Report را بزنید.

در نهایت نیز گزارشی به شما داده می شود که با تحلیل آن می توانید وضعیت آن صفحه را مشاهده نمایید.

تذکر: این گزارش بسیار سختگیرانه بوده و اغلب وبسایت ها در گزارش Performance نمی توانند نمره خوبی بگیرند. پس به دنبال سبز شدن تمامی ۵ پارامتر نباشید و عملکرد صفحات خود را با دیدی باز مقایسه کنید. سبز شده و گرفته نمره ای بین ۹۰ تا ۱۰۰ نیازمند شرایط و پارامتر های زیادی می باشد.

ارتباط Google Lighthouse و GTmetrix

ابزار جی تی متریکس محبوب ترین ابزار برای تست سرعت صفحات وب در بین کاربران ایرانی است. در آپدیت جدید GTmetrix، تست سرعت را با استفاد از الگریتم و پارامتر های Google Lighthouse انجام می دهد. این بدان معنی است که GTmetrix خود را با شرایط جدید مطابقت داده است و گزارشات خود را دقیق تر نموده. همچنین گرفته نمرات بالا و رنگ سبز نیز از آن به مراتب دشوارتر از گذشته شده است.

نتیجه: سرعت سایت یکی از پارامتر های مهم در سئو و تجربه کاربری به شمار می آید. همانگونه که می دانید، سرعت سایت یک امر نسبی است و باید دید که شما سرعت سایت خود را با چه سایتی مقایسه می کنید.(گوگل یا سایت من 😉 .) گرفتن نمرات بالا از ابزار های جدید مانند لایت هاوس به دلیل پیچیده تر شدن، بسیار دشوار تر از سابق شده است. اما توصیه من به شما این است که از این ابزار ها استفاده کنید ولی خود را درگیر نمرات و رنگ های آن ها نکنید.

به بیان دیگر می توان گفت مهم ترین عامل در افزایش سرعت سایت، سرور است. اکثر سایت ها به دلایل اقتصادی که به نظر من کاملا صحیح است، از هاست های اشتراکی استفاده می کنند. در نتیجه نباید انتظار بالایی از این سایت ها داشت. به قول معروف هرچقدر پول بدی همان قدر آش می خوری! 

شاد و پیروز باشید.

امیر محمود کنگرلو

امیر محمود کنگرلو

سلام، من امیر هستم و چند وقتی میشه که درباره وب و وبمستری می نویسم. خوشحال می شم اگه از مطلب خوشتون آمد برای دوستانتون بفرستید.

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

مطالب مرتبط

افزونه WP Rocket

تنظیمات افزونه WP Rocket

این مقاله به بررسی تنظیمات افزونه WP Rocket را به صورت کامل و با بیان جزئیات خواهد پرداخت. شما با مطالعه آن می توانید سرعت سایت خود را بهبود دهید.

جلوگیری از هک کردن سایت

پنج نکته درباره امنیت سایت وردپرسی

در این مقاله پنج نکته درباره امنیت سایت وردپرسی گفته می شود که شما با رعایت این ۵ نکته ساده امنیت وبسایت خود را تا حد زیادی بالا می برید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *